فن‌رانان

وب‌گاه اطلاع رسانی گروه دانشجویی فن‌رانان

فن‌رانان

وب‌گاه اطلاع رسانی گروه دانشجویی فن‌رانان

فن‌رانان

دانشگاه صنعتی شریف
دانشکده مهندسی کامپیوتر

دسترسی سریع

در هنگام نوشتن مقالات بسیار پیش می‌آید که نیاز به اطلاعات کامل مقاله داشته باشیم. برای مثال به نوشتن قسمت مراجع رسیده‌ایم و قسمتی از اطلاعات یک مقاله ناقص است. برای اینکار چند روش وجود دارد که به معرفی آنها می‌پردازیم:

Microsoft Academic Search

با استفاده از این سرویس می‌توان به اطلاعات بسیاری از مقالات دسترسی پیدا کرد. همچنین این سرویس دسترسی به صفحه‌ی مشخصات نویسندگان مقالات را می‌دهد. در مورد مقالات نیز تعداد ارجاعات به مقاله، نمودار ارجاعات بر اساس زمان، امکان خروجی‌گرفتن از اطلاعات مقاله با فرمت‌هایی مانند BibTex، چکیده‌ی مقاله، اطلاعات مربوط به چاپ مقاله، پیوندهایی برای دانلود مقالات، نمونه‌هایی از ارجاعات سایر مقالات به مقاله‌ی فوق، لیست دسترسی به مقالاتی که در مقاله‌ی مورد نظر به آنها ارجاع شده است، و لیست همه‌ی مقالاتی که به این مقاله ارجاع داده‌اند آمده است.

این سرویس، همچنین برای مقالات، لیستی از مقالات مشابه را پیشنهاد می‌دهد.

با مراجعه به صفحه‌ی نویسندگان نیز می‌توان به اطلاعات آن نویسنده، لینک‌هایی به صفحات شخصی و دانشگاهی نویسنده، تعداد مقالات و ارجاعات نمودار تعداد مقالات و ارجاعات به مقالات در طول زمان مشاهده کرد. در کنار پیوندی نیز به گراف ارجاعات وجود دارد. در این بخش همه‌ی نویسندگانی که به نویسنده‌ی مورد نظر ارجاع داده‌اند در یک گراف نمایش داده‌شده‌اند. علاوه بر این می‌توان به گراف نویسندگی مشترک نیز دسترسی پیدا کرد. در این گراف بین هر دو فردی که در نگارش مقاله‌ای با یکدیگر همکاری داشتند یک یال وجود دارد. در کنار این دو نوع گراف، گراف همکاری نویسندگان وجود دارد. در این گراف می‌توان تحقیق کرد که آیا بین دو نویسنده مسیری از طریق نویسندگان مشترک وجود دارد یا نه؟ برای مثال از طریق این گراف می‌توان به عدد اردوش هر نویسنده پی برد.

Google Scholar

این سرویس نیز یک سرویس مناسب برای جستجو در مورد اطلاعات مقالات است. البته این سرویس به تنهایی اطلاعات مقالات را در خود نگه نمی‌دارد، ولی اطلاعات این سرویس در مورد نویسندگان به‌روزتر و کامل‌تر است. با انتخاب پیوند مربوط به هر مقاله، به صفحه‌ی آن مقاله در سایت منتشرکننده‌ی مقاله منتقل می‌شوید. در صفحه‌ی شخصی هر نویسنده نیز، مقالات و تعداد ارجاعات هر کدام، و همچنین معیارهای h-index و i10-index آمده است. یکی از نکات مثبت دیگر این سرویس نیز به‌روز بودن لیست مقالات است. بدلیل اینکه این سرویس اطلاعاتی در مورد مقالات را در خود نگه نمی‌دارد، مقالات جدید به سرعت به نتایج جستجوی آن وارد می‌شوند.

ResearchGate

این سایت از ایده‌ی شبکه‌های اجتماعی استفاده کرده است. در واقع می‌توان این سایت را یک شبکه‌ی اجتماعی برای محققین دانست. در این سایت محققان می‌توانند اطلاعات مقالات خود را وارد کنند و همچنین در مورد ایده‌های جدید و مشکلات در تحقیق در این سایت با افراد متخصص بحث کرد و راهنمایی گرفت. البته این سایت از این نظر شاید متفاوت با دو سایت دیگر باشد. در این سایت اطلاعات مقالات از اینترنت گردآوری نمیشود. در اینجا اطلاعات توسط نویسندگان وارد می‌شود و حتی نویسندگان می‌توانند اجازه‌ی دسترسی به مقالاتشان را در این سایت به دیگر محققان بدهند. همچنین در این سایت می‌توان مقالات را برای بررسی در اختیار تعدادی نویسنده قرار داد و از نظرات تخصصی آنها در مورد مقاله آگاه شد. سرویس دیگر این سایت، پیشنهاد فرصت‌های شغلی به افراد مرتبط با موضوع آنها است. استفاده از این سایت مشروط به عضویت در آن است که این عضویت با استفاده از آدرس ایمیل دانشگاهی امکان‌پذیر است.

امکان دیگری که این سایت در اختیار محققان قرار می‌دهد، اطلاعات آماری در مورد تعداد دانلودها، تعداد بررسی‌ها و همچنین ارجاعات مقاله است.

۹۳/۰۳/۲۳
عرفان نوری